06 december 2006

Yacht saboteert m'n agenda?

Het is toch werkelijk ongelooflijk. Een paar weken geleden had ik een toch niet onbelangrijke afspraak met iemand. Vervolgens plande Yacht (Sonja's werkgever) voor haar op diezelfde ochtend een intakegesprek met een opdrachtgever. Eén keer raden wiens afspraak dan maar verzet moest worden. Dus heb ik gebeld om die afspraak te verzetten, de persoon in kwestie zat op dat moment in de auto met GSM maar zonder handsfree kit, maar ze zou me terugbellen. Wat ze tot op heden niet gedaan heeft. Op de dag zelf ging Sonja eerst nog even naar Yacht voordat ze naar dat intakegesprek ging, en kreeg vervolgens te horen dat die afspraak verzet was naar de maandag erna. Dat wist een of andere gup daar daags vantevoren al, maar die was het even vergeten door te geven. Oftewel, die afspraak ging niet door, en ik had de mijne dus niet af hoeven te zeggen.

En jawel, Yacht heeft datzelfde kunstje nu nogmaals geflikt. Sonja moet weer eens twee dagen naar een of andere cursus, en wanneer begint die? Juist, op 18 december. Dezelfde dag dat ik m'n hoorzitting bij het UWV heb. Uiteraard is mijn (eenmalige) hoorzitting minder belangrijk dan haar cursus (die ongetwijfeld meerdere keren per jaar, en waarschijnlijk zelfs een paar keer per maand gegeven wordt), dus zal ik daar weer iets moeten gaan regelen. Ik heb alleen geen flauw idee wanneer die hoorzitting dan plaats zou moeten vinden, want Sonja houdt zich vast aan het standpunt dat ze vijf dagen per week, acht uur per dag beschikbaar moet zijn voor haar baas, en ze wordt wat dat betreft ook niet gehinderd door enige flexibiliteit. Zo lang duren die weinige afspraken van mij niet, dus zou het geen probleem moeten zijn om in voorkomende gevallen dan op die dag een paar uur minder te werken en die dan vervolgens in te halen. Bovendien heeft ze ook vakantiedagen, en die zal ze toch ook op moeten maken.

Maar nee, dat kan allemaal niet, aan haar planning kan niks veranderd worden, want die cursus is oh zo belangrijk. Alsof die opleiding "Webdesign Professional" voor mij alleen maar een hobbycursus is. Typisch Sonja: iedereen om haar heen moet maximaal flexibel zijn, maar zelfs heeft ze de flexibiliteit van een betonnen muur.